Ρύθμιση e-mail

Εάν υπέπεσε στην αντίληψη σας κάποιο σφάλμα ή δυσλειτουργία στο Σίσυφο, παρακαλώ αναφέρετε το εδώ
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kmarmari
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Φεβ 2018, 21:04

Ρύθμιση e-mail

Δημοσίευση από kmarmari » 16 Φεβ 2018, 21:20

Επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον λογαριασμό email του σχολείου μας στο ΠΣΔ προσπαθώ να ρυθμίσω εναν λογαριασμό gmail και έναν yahoo που έκανα για το λόγο αυτό και κανένας απο τους δύο δεν μπορεί να συνδεθεί. Κάνω κάτι λάθος εγώ ή υπάρχει κάποιο προβλημα; Ποιά εταιρία δωρεάν email και αξιόπιστη εχει δοκιμαστεί με το Σίσυφο;
Άβαταρ μέλους
nekpap
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 10 Σεπ 2015, 00:07
Επικοινωνία:

Re: Ρύθμιση e-mail

Δημοσίευση από nekpap » 16 Φεβ 2018, 21:58

Για την αποστολή email:
1) O server που φιλοξενείται ο Σίσυφος πρέπει να μπορεί να επικοινωνήσει με τον SMTP server που θα στέλνει τα emails. Σε πολλούς εξυπηρετητές αυτό δεν επιτρέπεται ή αποκόπτεται από κάποιο Firewall. Σε κάποιους εξυπηρετητές του ΠΣΔ δεν επιτρέπεται η επικοινωνία ούτε καν με το mail.sch.gr Για το λόγο αυτό το ΠΣΔ προσφέρει ειδικό εξυπηρετητή για την χρήση από web εφαρμογές. Οι ρυθμίσεις του εμφανίζονται στον πίνακα ελέγχου και στην επιλογή "Αποστολή email μέσω PHP script". Άρα η απάντηση για το εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος SMTP server είναι ότι αυτό εξαρτάται από τον server που φιλοξενεί το Σίσυφο.
2) Κάθε πάροχος λογαριασμού email ακολουθεί τη δική του πολιτική όσον αφορά τη μαζική αποστολή μηνυμάτων για να αποφύγει τους spamers. Συνήθως υπάρχουν διάφορα όρια όσον αφορά τους αποδέκτες των μηνυμάτων και το πλήθος των μηνυμάτων ανά ημέρα. Η google επίσης δεν επιτρέπει την αποστολή μέσω λογισμικού που δεν είναι γνωστό - "αξιόπιστο" για αυτήν.

Για το Σίσυφο είχα δοκιμάσει παλαιότερα την GMX.com που δούλευε χωρίς πρόβλημα (για το λόγο αυτό υπάρχει και στη φόρμα των ρυθμίσεων ως παράδειγμα). Κάποια στιγμή όμως άλλαξε την πολιτική της και έθεσε πολύ μικρό όριο μαζικών μηνυμάτων (νομίζω 20), οπότε ούτε αυτή αποτελεί πλέον καλή επιλογή.

Εν κατακλείδι, αυτό που προτείνεται για το Σίσυφο ως η βέλτιστη λύση είναι ένας SMTP server "πλησίον" του server που τον φιλοξενεί. Αν δηλαδή ο Σίσυφος φιλοξενείται στο ΠΣΔ χρησιμοποιείστε server του ΠΣΔ (που δίνει και μεγάλο όριο μαζικών μηνυμάτων). Αν φιλοξενείται στην TopHost χρησιμοποιήστε τον SMTP server της TopHost κ.τ.λ.
Νεκτάριος
Άβαταρ μέλους
kmarmari
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Φεβ 2018, 21:04

Re: Ρύθμιση e-mail

Δημοσίευση από kmarmari » 17 Φεβ 2018, 06:51

Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε. Τελικά πέρασα τους κωδικούς του ΠΣΔ και τώρα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά.

Επειδή μου πήρε λίγο χρόνο να βρώ τις σωστές ρυθμίσεις (για εγκατάσταση στο ΠΣΔ)
τις παραθέτω για τα υπόλοιπα μέλη του forum....

Όνομα Χρήστη : (αυτό του ΠΣΔ)

Κωδικός : (όχι ο κωδικός του ΠΣΔ αλλά ο κωδικός που εμφανίζεται στο ΠΣΔ, στον πίνακα ελέγχου και στην επιλογή "Αποστολή email μέσω PHP script")

Διακομιστής (Email Server) : websitemail

Θύρα Διακομιστή (port number) : 25

Χρήση SSL : οχι

Διεύθυνση από (from email) :

Όνομα από (from name) :
Άβαταρ μέλους
nekpap
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 10 Σεπ 2015, 00:07
Επικοινωνία:

Re: Ρύθμιση e-mail

Δημοσίευση από nekpap » 17 Φεβ 2018, 10:22

Τέλεια!
Νεκτάριος
Απάντηση