Πρόβλημα στο βήμα 2 της εγκατάστασης

Συζήτηση για την εγκατάσταση του Σίσυφου
Απάντηση
stratisk
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 28 Μάιος 2016, 14:38

Πρόβλημα στο βήμα 2 της εγκατάστασης

Δημοσίευση από stratisk » 28 Μάιος 2016, 14:45

Αφού έχω αποσυμπιέσει τα αρχεία στο /public_html/sisyphos και έχω δημιουργήσει τη βάση, καλώ το ..../sisSetup.html. Βγαίνει η πρώτη οθόνη εγκατάστασης. Βλέπω την άδεια, τη διατρέχω και πατάω 'Επόμενο'. Αμέσως βγάζει "Error 500 - Internal Server Error" και στη γραμμή διεύθυνσης δείχνει να έχει καλέσει το .../sisSetup.php. Δεν μου δίνει καμιά άλλη πληροφορία.

Ευχαριστώ
Στρατής
Άβαταρ μέλους
nekpap
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 10 Σεπ 2015, 00:07
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα στο βήμα 2 της εγκατάστασης

Δημοσίευση από nekpap » 28 Μάιος 2016, 16:38

Στρατή, τι έκδοση php έχει ο server σου;
Εχει εγκατέστημένο το MySQLi extension;

Νεκτάριος
Νεκτάριος
stratisk
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 28 Μάιος 2016, 14:38

Re: Πρόβλημα στο βήμα 2 της εγκατάστασης

Δημοσίευση από stratisk » 28 Μάιος 2016, 20:03

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Ο server εχει current version php 5.5 (έχει και μεγαλύτερες)
To MySQLi extension είναι εγκατεστημένο (όπως μου είπαν από το support)

Κάτι που διάβασα στο faq του server είναι ότι το error 500 πολλές φορές σχετίζεται με file permissions που δεν πρέπει να είναι πάνω από 775. Είδα ότι μετά την αποσυμπίεση όλα τα αρχεία έχουν 777. Δοκίμασα τα 2 σχετικά (sisSetup.html, sisSetup.php) και τα έκανα 644 αλλά πάλι βγάζει το ίδιο λάθος.

Στρατής
Άβαταρ μέλους
nekpap
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 10 Σεπ 2015, 00:07
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα στο βήμα 2 της εγκατάστασης

Δημοσίευση από nekpap » 28 Μάιος 2016, 21:01

Στρατή,

το πρόβλημα πρέπει να βρίσκεται στην εκτέλεση του php script (sisSetup.php).

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο error log ώστε να δεις αν υπάρχει κάποια σχετική εγγραφή εκεί;

Δες το παρακάτω λινκ για να εντοπίσεις το error log :

http://stackoverflow.com/questions/5127 ... cgi-cpanel

Συχνά το "Error 500 - Internal Server Error" προέρχεται από κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεση του php script και έχει μια δυσκολία στον εντοπισμό του προβλήματος.

Το sisSetup.php πάντως το μόνο που κάνει είναι ένα echo, Τίποτα παραπάνω.
Μπορείς να τρέξεις στο server σου ένα οποιοδήποτε άλλο php script;

Δοκίμασε επίσης να φορτώσεις και το sisInstall.php και πες μου αν βγάζει το ίδιο λάθος.

Νεκτάριος
Νεκτάριος
stratisk
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 28 Μάιος 2016, 14:38

Re: Πρόβλημα στο βήμα 2 της εγκατάστασης

Δημοσίευση από stratisk » 29 Μάιος 2016, 22:23

Καλησπέρα
Το δοκίμασα σε localhost με xampp καθώς και σε έναν άλλο host server (ipage.com) και δουλεύει κανονικά. Οπότε είναι κάποια ρύθμιση (πιθανόν αυτή με τα file permissions) που δίνει το λάθος στο συγκεκριμένο σέρβερ (inmotionhosting)
Δεν θα επιμείνω μιας και βρήκα εναλλακτικές.
Ευχαριστώ
Στρατής
Απάντηση