Εισαγωγή από myschool

Εάν υπέπεσε στην αντίληψη σας κάποιο σφάλμα ή δυσλειτουργία στο Σίσυφο, παρακαλώ αναφέρετε το εδώ
Απάντηση
pgrontas

Εισαγωγή από myschool

Δημοσίευση από pgrontas » 10 Φεβ 2018, 09:40

Καλημέρα,

Μία ερώτηση - Προσπαθώ να εισάγω το αρχείο xl με μαθητές από το myschool (Αρχική ► Εργασίες Διαχείρισης ► Εισαγωγή Μαθητών από Αρχείο Excel) και δεν τα καταφέρνω. Στην πραγματικότητα ούτε το ίδιο το αρχείο - πρότυπο που υπάρχει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα καταφέρνει να μπει.
Δηλαδή πατάω Εισαγωγή αρχείου και εμφανίζει - Δεν ανακτήθηκαν δεδομένα...

Και μια δεύτερη ερώτηση: Υποστηρίζεται Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις;
Άβαταρ μέλους
nekpap
Site Admin
Επικοινωνία:

Re: Εισαγωγή από myschool

Δημοσίευση από nekpap » 10 Φεβ 2018, 15:06

Καλημέρα!

Σιγουρευτείτε για τα παρακάτω :

Το όνομα του αρχείου να είναι κατά προτίμηση με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενά π.χ. student.xls

Πρέπει να περιμένετε για λίγο ώστε το αρχείο να ανέβει στο server. Όταν συμβεί αυτό στη θέση του κουμπιού αναζήτησης θα εμφανιστεί μόνο το όνομα του αρχείου.

Εάν έχουν γίνει τα παραπάνω και το αρχείο είναι στη σωστή μορφή (κυρίως ο ΑΜ να βρίσκεται στη στήλη Ε) αλλά το πρόβλημα παραμένει, τότε πρέπει να συνδεθείτε με το phpMyAdmin και να ελέγξετε αν στον πίνακα zzzsys_debug έχουν εμφανιστεί λάθη. Στην περίπτωση αυτή ενημερώστε με.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι στον εξυπηρετητή που φιλοξενεί τον Σίσυφο η php δεν έχει άδεια εγγραφής στον temp φάκελο του συστήματος. Πράγμα απίθανο.
Αλήθεια που φιλοξενείται ο Σίσυφος;

Για τη δεύτερη ερώτηση σας, επειδή δεν έχω εικόνα για το πως λειτουργεί ένα Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, δεν μπορώ να σας απαντήσω άμεσα. Ενημερώστε με για τις ιδιαιτεροτητες του και θα σας απαντήσω. Εαν χρειάζονται κάποιες μικρές τροποποιήσεις, προτίθεμαι να τις κάνω.
Νεκτάριος
pgrontas

Δημοσίευση από pgrontas » 10 Φεβ 2018, 18:53

Ο Σίσυφος φιλοξενείται στο ΠΣΔ.

Δοκίμασα να εισάγω και το πρότυπο αρχείο που ήδη προτείνει ο ίδιος ο Σισυφος για να είμαι σίγουρος για σωστή γραμμογράφηση χωρίς αποτέλεσμα πάλι.

Το Γυμνάσιο με ΛΤ έχει την μόνη ιδιαιτερότητα ότι έχει 6 τάξεις (για την χρήση που δοκιμάζω δηλαδή απουσίες).

Τέλος στον πίνακα zzzsys_debug εμφανίζεται το μήνυμα (X4 δηλαδή γιατί έκανα 4 προσπάθειες). Έχει κι αλλα απλά τα έκοψα γιατί ξεπέρασαν το μέγιστο πλήθος του forum.

{"id":"1003","short_name"...
Άβαταρ μέλους
nekpap
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nekpap » 10 Φεβ 2018, 21:21

Στο Σίσυφο από την επιλογή "Μαθήματα και Διδασκαλίες"->"Τάξεις" μπορείς να προσθέσεις όσες τάξεις θέλεις.
Είναι όμως μια δυνατότητα που δεν έχει δοκιμαστεί. Δεν ξέρω σίγουρα ότι δεν θα βγάλει bugs.
Ίσως για παράδειγμα η εισαγωγή των στοιχείων των μαθητών από το myschool να έχει κάποιο πρόβλημα αν στην τάξη υπάρχει κάτι άλλο εκτός από Α,Β,Γ. Μπορώ να το διορθώσω όμως.
Τα μηνύματα αυτά που είδες στο zzzsys_debug δεν είναι μηνύματα λάθους... δημιουργούνται για άλλους λόγους.

Θα σου στείλω στο email σου μια αναβάθμιση, αν θέλεις πέρασε την και μιλάμε ξανά. Μου φαίνεται περίεργο πάντως αυτό που μου περιγράφεις καθότι δεν μου το έχουν αναφέρει ξανά ως πρόβλημα στο ΠΣΔ. Είναι το excel στην έκδοση 97-2003; Από MS Excel (όχι LibreOffice Calc);
Νεκτάριος
Απάντηση